WORKSHOP SUCCES BIJ BESTUURDERSVERENIGING

De workshop Duurzaam Middenveld op 24 oktober bij de bestuurdersvereniging was een succes. Twee boeiende presentaties zorgde voor een enthousiaste deelname van de 25 aanwezigen bij de interactieve sessies. Na een korte introductie van LiMM bestuurslid Jos Boontjes begon de workshop met een voorstelronde. Het onderling netwerken kwam hiermee goed op gang.

Margreet van Amstel - bestuurslid van themanetwerk Liberaal Groen – gaf vervolgens een dynamische presentatie met een scala van mooie voorbeelden waarmee ze als wethouder de stad Arnhem veel duurzamer had weten te krijgen.

Maatschappelijk betrokken ondernemer Kevin Rijke liet met zijn presentatie zien hoe je met een hands-on mentaliteit tot heel duurzame oplossingen kan komen voor een heel bedrijventerrein. Hij ging met de zaal een boeiende discussie aan over wat je in zo’n situatie wel en niet kan verwachten van de overheid. Met de aanwezigheid van onder andere Tweede Kamerlid Remco Dijkstra, (oud-) wethouders, en raadsleden was daarvoor een mooie mengeling van perspectieven in de zaal.

De workshop werd afgesloten met een brainstormsessie, waarbij de enige opdracht was elkaar te inspireren. Daar werd aan elke tafel op een andere, maar even leuke manier invulling aan gegeven. De terugkoppeling van elke tafel was geslaagd en iedereen kon tevreden naar de borrel.