Doelstellingen LiMM (2025)

Introductie Het Liberaal Netwerk Maatschappelijk Middenveld (LiMM) is een thematisch netwerk binnen de VVD dat zich inzet voor een sterker en liberaler maatschappelijk middenveld. Onze missie is om onze liberale kijk op de wereld sterker uit te dragen, op een dusdanige manier die verder reikt dan alleen wetten en regels maar door gebruik te maken van de kracht van het maatschappelijk middenveld. Door middel van samenwerking, kennisdeling en een sterke verbinding met de politiek, willen we een actief en divers platform bieden voor liberale bestuurders en professionals. Onze doelstellingen zijn gericht op het versterken van liberale waarden, het faciliteren van netwerken, en het creëren van impactvolle initiatieven die bijdragen aan een liberaler Nederland.

Doelstellingen LiMM (2025)

Graag vertellen we wat de doelstellingen zijn nu het netwerk nieuw leven wordt ingeblazen.
We zijn ons bewust dat sommige doelen ambitieus zijn toch willen we met een gedreven team proberen er zoveel mogelijk te bewerkstelligen.
Dat kan natuurlijk niet zonder uw hulp als lid van dit Thematische Netwerk.

Hoofddoelstellingen LiMM:

  1. Versterken van de liberale invloed binnen het maatschappelijk middenveld door samenwerking en betrokkenheid van liberale bestuurders.
  2. Faciliteren van netwerkopbouw tussen liberale bestuurders op landelijk en regionaal niveau voor kennisuitwisseling en onderlinge steun.
  3. Bieden van directe communicatielijnen tussen het maatschappelijk middenveld, overige Thematische Netwerken én VVD-politieke vertegenwoordigers om actuele thema’s aan te kaarten.
  4. Opzetten en beheren van een "vacaturebank/vacaturedeelgroep" voor bestuurlijke functies binnen het maatschappelijk middenveld, zodat leden eenvoudiger relevante posities kunnen vinden. O.a. via de WhatsApp Community.
  5. Organiseren van inspirerende en inhoudelijke evenementen die leden stimuleren en ruimte bieden voor het delen van kennis en ervaringen.
  6. Vergroten van de zichtbaarheid en toegankelijkheid van het LiMM door middel van een up-to-date website en effectieve digitale communicatiekanalen.
  7. Onderhouden van relaties met maatschappelijke organisaties en belangenorganisaties om de invloed van het netwerk te vergroten en gezamenlijk maatschappelijke thema’s op te pakken.
  8. Beheren van een transparante en verantwoorde financiële administratie om activiteiten en groei te ondersteunen.
  9. Actief werven van nieuwe leden om de diversiteit en slagkracht van het netwerk te vergroten en een sterkere vertegenwoordiging te bereiken.
  10. Vergroten van de betrokkenheid van leden door regelmatige updates, nieuwsbrieven en een gebruiksvriendelijke online omgeving voor interactie en informatie.

Aanvullende doelstellingen LiMM:

  1. Stimuleren van regionale netwerken zodat leden ook lokaal sterker verbonden zijn en inspelen op specifieke regionale vraagstukken.
  2. Nadenken over ontwikkeling van bijvoorbeeld opleidings- en kennisprogramma’s voor leden om vaardigheden te versterken die hen ondersteunen in hun maatschappelijke of bestuurlijke rollen.
  3. Promoten van diversiteit en inclusie binnen het netwerk om een breed scala aan perspectieven en achtergronden binnen het maatschappelijk middenveld te vertegenwoordigen.
  4. Inrichten van een adviesraad of klankbordgroep van ervaren leden die als mentor kunnen/willen optreden en het bestuur kunnen ondersteunen met strategisch advies. Dit met het oog op kennisoverdracht voor de toekomst.
  5. Monitoren van maatschappelijke trends en uitdagingen zodat het netwerk snel kan inspelen op actuele kwesties en leden kan voorzien van relevante informatie. Door een actieve Community op te zetten komen belangrijke zaken snel aan het licht.
  6. Nadenken over het opzetten van een digitaal archief of kennisbank met documenten, verslagen en relevante onderzoeken die leden ondersteunen bij beleidsvorming en maatschappelijke initiatieven.
  7. Bevorderen van samenwerking met andere VVD-netwerken en organisaties binnen en buiten de partij om kennisdeling en het versterken van de band.